• Mr. Olympia 2018

  Mr. Olympia 2018

  Shawn Rhoden pobedio Phila Heatha za najprestižniju titulu u bodybuildingu!

  Krajem septembra u ranim jutarnjim satima po srednjoevropskom vremenu u Las Vegasu Shawn Rhoden je priredio iznenađenje i osvojio Mr. Olympiju, najprestižniji naslov u profesionalnom bodybuildingu.

  Nakon što je 2016. bio drugi, te još tri puta treći, sada je sa četrdeset i tri godine postao tek 14. Mr. Olympia u takmičenju koje se odvija od 1965. godine.

  Phil Heath nije bio u idealnoj formi i dok su prethodnih godina sudije znale da zažmure na njegove probleme s izbočenim trbuhom, ovog puta su ga odlučili kazniti. Ostao je tako na sedam osvojenih Mr. Olimpija, koliko ih ima i Arnold Schwarzenegger, wordpress themes i nije uspeo da izjednačiti rekord koji drže Lee Haney Ronnie Coleman.

  Roelly Winklaar, koji se okitio titulom narodnog prvaka, je po odluci sudija završio kao treći. Četvrti je bio William Bonac, a prvih pet zaokružio je Brandon Curry. Najveće razočaranje bio je Mamdouh Elssbiay, poznat po nadimku Big Ramy koji se u petak na prvom ocenjivanju pojavio poprilično van forme. Premda je do subotnjeg programa popravio neke greške, nije se uspeo probiti unutar prvih pet. Za prošlogodišnjeg viceprvaka, od kog su mnogi očekivali da će biti glavna pretnja Philu Heathu, to je vrlo loš rezultat i već se na društvenim mrežama ispričao svojim fanovima zbog lošeg nastupa.

Leave a reply

Cancel reply