• Brandon Curry je novi Mr. Olympia!

    Brandon Curry je novi Mr. Olympia!

    Brandon Curry je novi Mr. Olympia 2019 i ovo je njegova prva titula.  36-godišnjak je pobedio Williama Bonaca na prvom mestu i glavnom nagradom od 400 000 dolara. Hadi Choopan zauzeo je treće mesto, a Dexter Jackson i Roelly Winklaar zaokružili su prvu petorku.

    Ovogodišnji događaj smatran je jednim od najotvorenijih u poslednjih nekoliko godina zbog izostanka sedmostrukog pobednika Phil Heatha i branitelja prvaka Shawn Rhodena. Curry je postao favorit za pobedu nakon njegove pobede u Arnold Classic-u, gde je pobedio Bonaca, Winklaara i Luke Sandoea.

    Međutim, bilo je dosta drugih  dobrih takmičara, uključujući debitanta Choopana. Popularnom irancu uručena je viza samo nekoliko nedelja uoči događaja, a on se više nego odlično držao na velikoj pozornici, uzevši titulu narodnog prvaka na vrhu svoje trećeplasirane završnice.

    Jackson, 49-godišnji veteran i pobednik 2008. godine, nije prvi dan takmičenja završio grupu za poziv, ali je ipak stao ispred Winklaara, koji je to učinio. Winklaar je izgledao kao jedan od najvećih ljudi na pozornici, ali njegova je kondicija malo zaostajala za onom Curryja i Bonaca. Curryjeve noge možda su najmanje razvijene od svih pet najboljih kandidata, ali njegova fenomenalna kombinacija simetrije i kondicije više je nego što je nadoknadila.

Leave a reply

Cancel reply